19 Mayıs 2020 Salı

İKİZLER BURCUNDA YENİAY

22 Mayıs 2020 saat 20:38 de 2°04' İkizler burcunda yeniay gerçekleşecektir. Anın yükselen burcu Yay burcu olacaktır. Mirfak sabit yıldızı kavuşumlu bir yeniay olacak. Yeniay; yeni başlangıçlar ve yeni enerjileri temsil etmektedir. Ay büyüdükçe enerjide büyüyecektir.
İkizler yeni ayı ile birlikte iletişim, eğitim, ulaşım, ticaret, yakın çevre ile ilgili konular ile yeni gelişmeler olacaktır. Sosyal faaliyetlerde bir artış söz konusu olacaktır. Gündelik hayatta ve çalışma ortamlarında güvenilmez yalancı insanlar karşınıza çıkabilir.
Yine 6. ev sağlıkla alakalıdır güvenilmez ortamlardan uzak durunuz. Sağlıkla ilgili doğru olmayan haberler skandallar bu yeni ayla beraber gün yüzüne çıkabilir. Ay ile Mars arasındaki kare açı ateşli hastalıkların artacağını göstermektedir. Sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Temkinli olmalıyız.
Gündelik hayatta kadın erkek ikili ilişkilerinde gerginlikler ve sürtüşmeler çıkabilir. İkizler burcunda Retro Venüs ile iletişim gezegenimiz Merkür'ün yapmış olduğu  kavuşum açı geçmiş olayların gündeme geleceğini Neptün'den aldığı kare açı nedeniyle hayal kırıklıklarının oluşacağı görülmektedir. Neptün bir sis perdesi gibi konuları net görmemizi engeller.
Geçmişte yaptığınız fakat gizlediğiniz veya yalan söylediğiniz bir konu gündeme gelip doğrusu ortaya çıkabilir. Varsa böyle bir gizlenen şey ikili ilişkide problemlere sebebiyet verecektir.
Mundane Astrolojisine göre; ülkemizin haritasında yeniay 12. evinde gerçekleşecektir. Yardıma ve bakıma muhtaç kişiler, hasta bakıcılar, yardım kuruluşları, şifa merkezleri, hastaneler, hayır kurumları, hapishaneler bu konularla ilgili yeni haberler ve gelişmeler gündeme gelecektir.
Medikal Astrolojiye göre; özellikle karantina da çok daha evde zaman geçirdiğimiz şu günlerde Dolaşım sistemi, Akciğer, Sinir sistemi, kulaklar ve ayaklar bunlarla ilgili hassasiyetler görülebilir. Evde spor yapmayı unutmayınız.
Burçlar göre yeniay;

Koç Burcu
Yeniay 3. evinizde gerçekleşecektir. Yakın çevreniz kardeşleriniz, yeğenleriniz, komşularınızla ilgili iletişim, yenilikler ve hayatlarında yeni olaylar olabilir. Eğitim hayatınızla ilgili yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Seyahat planlarınız varsa tekrar gözden geçirip yeni kararlar alabilirsiniz.

Boğa Burcu
Yeniay 2. evinizde gerçekleşecektir. Maddi konular gündeminizde olacaktır. Gelir ve giderleriniz, mal varlığınız gibi konuları ön plana çıkarırken, yönetici gezegeniniz Venüs'ün Retro olması maddi kaynaklarda sorunlar görülebilir. Maddi konularda gelirlerde gecikmeler olabilir.

İkizler Burcu
Yeniay 1. evinizde gerçekleşecektir. Kendinizi sorgulayabilir, hedeflerinizi gözden geçirebilirsin. Yeni hedefler belirleyebilirsiniz. Eğitimle, ticaretle alakalı yeni hedefler ve planlamalar yapabilirsiniz. Dış görünüşünüzde değişiklik yapmaktan kaçınınız.

Yengeç Burcu
 Yeniay 12. evinizde gerçekleşecektir. Çevrenizden varsa gizlediğiniz sakladığınız konularla ilgili çalışmalar yapabilirsiniz. Sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Bilinç altınız ve manevi konularla ilgili şifa çalışmaları yapabilirsiniz.

Aslan Burcu
Yeniay 11. evinizde gerçekleşecektir. Sosyal çevreniz, arkadaş ortamınız ile ilgili konular gündeme gelecektir. Venüs'ün Retrosu ve Merkür kavuşumunun olduğu yeniay iletişim tarzınıza dikkat etmenizi göstermektedir. Yeni arkadaşlıklara dikkat etmeniz gereken bir süreç olacaktır.

Başak Burcu
Yeniay 10. evinizde gerçekleşecektir. Kariyerinizde, çalışma ortamınızda yeni başlayacak projelerde problemler olabilir. İş ilişkilerinizde maddiyat içeren konularda dikkatli olmak gerekir. Yeni iş anlaşmalarına karşı dikkatli olunmalı.

Terazi Burcu
Yeniay 9. evinizde gerçekleşecektir. Seyahat planlarınızla ilgili plan değişiklikleri olabilir. Eğitim hayatınızla ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. Uzakta yaşayan akrabalarınızla tekrar görüşmek ilişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz.

Akrep Burcu
Yeniay 8. evinizde gerçekleşecektir. Maddi konulara, kredi konularına, borçlanma getiren bankacılık araçlarına karşı dikkatli olunuz. Eşinizden veya maddi kaynaklarını sizinle paylaşan kişilerin finansal kaynaklarında aksamalar olabilir.

Yay Burcu
Yeniay 7. evinizde gerçekleşecektir. İkili ilişkiler yeni başlangıçlar yapmak isteyebilirsiniz. Yeni anlaşmalar, yeni ortaklıklar yapmak isteyebilirsiniz. Venüs Retrosunu unutmamak gerekir. Aceleci davranmamalısınız. Aldanma ve aldatılma gibi olaylara maruz kalabilirsiniz.

Oğlak Burcu
Yeniay 6. evinizde gerçekleşecektir. Çalışma ortamınız, gündelik yaşam alanınızla ilgili değişiklikler ve yeni başlangıçlar yapmak isteyebilirsiniz. Gözden kaçırabileceğiniz noktalar olabilir. Sağlık konuları gündeminize gelebilir. Sağlığınıza dikkat ediniz.

Kova Burcu
Yeniay 5. evinizde gerçekleşecektir. Eski bir aşkınız canlanabilir. Ama Venüs Retrosu olduğunu unutmayalım. Ex'ten next olmaz. Çocuklarla eğlenmek gibi konular, eski bir hobinize tekrar başlamak isteyebilirsiniz. Parasal konulara Borsa da işlem yapmak gibi konulardan uzak durmalısınız.

Balık Burcu
Yeniay 4. evinizde gerçekleşecektir. Aile içinde alınacak yeni kararlar gündeminize gelebilir. Yeni bir ev almak veya yeni bir ev eşyası almak isteyebilirsiniz. Neptün'ün yapmış olduğu acı ve Venüs retrosu ile birlikte aldanma ve aldatılma gibi olaylar yaşanabilir. Acele karar vermekten kaçınınız.

Sevgilerimle Emel Açıkel 

13 Mayıs 2020 Çarşamba

Jüpiter Retrosu

Venüs Retrosu tam da yeni başlamışken Jüpiter Retrosuna doğru gidiyoruz. Jüpiter gökyüzünün iyicil, koruyucu, fırsatlar getiren, Zodyak kuşağında etki ettiği yerler ve gezegenlerde konuları genişletme gibi etkileri vardır. 
Jüpiter Retrosu başladığında Venüs'ün de Retro konumunda olduğunu düşünürsek finansal problemler, ödemelerin gecikmesi, emeğinizin karşılığını alamama gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz. Aynı zamanda eğitim konularında gecikmeler ve sorunlar yaşanabilir.
Corona-19 pandemisinin yaşandığı şu süreç içerisinde online eğitime devam edilecek. Jüpiter Retrosu baz alınarak yurtdışı seyahat kısıtlamaların da devam edeceğini söyleyebilirim.
Jüpiter 13 Mayıs 2020 saat 17:32 itibariyle durağan pozisyona geçecek. Çevrenizde yardıma ihtiyacı olan gerek insan gerekse diğer canlılar yardım eli uzatmayı unutmayınız. 15 Mayıs 2020 tarihinde saat 17:32 itibariyle Jüpiter Retrosu başlayacak. 14 Eylül 2020 tarihinde tekrar ileri hareketine devam edecektir. 120 günlük bir Jüpiter Retrosu yaşayacağız. 
Jüpiter 19 Şubat 2020 tarihinden 15 Mayıs 2020 ye kadar geçen zaman aralığında Natal haritalarınızda geçtiği evlerin konuları içerisinde halledilmemiş olan ne varsa bunu tamamlama şansı vermektedir. İç dünyanıza bir dönün ve kendi iç dünyanıza bir ayna tutun. Ne yapmalıydınız? Ne yapmadınız? Bu soruların cevabını bulmaya çalışın. 
Burçlarınıza göre Jüpiter Retrosu etki ettiği alanlar;

KOÇ BURCU: 
Jüpiter 11. evinizde Retro olacak. Arkadaşlar ve tanıdıklar, gruplar, organizasyonlar, geleceğe yönelik projeler konularında kısıtlanmalar yaşayabilirsiniz. Mart ayından bu tarafa sosyal mesafemizi korumamız gerektiğini hepimiz biliyoruz artık. Jüpiter Retrosu bu sürecin sizler için bitmediğini gösteriyor. Sosyal mesafenizi korumaya devam edin. 

BOĞA BURCU:
Jüpiter 10. evinizde Retro olacak. Yönetici gezegeninizin Retro olduğu dönemde yaşayacağınız Jüpiter Retrosu kariyeriniz ve maddi kaynaklarınızla ilgili kısıtlanmalara işaret etmektedir. Çok çalışıp çok güç sarf etmek fakat karşılığında çok daha az gelir elde etmek gibi olaylarla karşılaşabilirsiniz. 

İKİZLER BURCU:
Jüpiter 9. evinizde Retro olacak. Eğitim alıyorsanız bu konularda sıkıntılar, çözüm bekleyen hukuksal konularda problemler ve kısıtlanmalar görülecektir. Bu süreçte iç dünyanıza yönelin. İnançlarınızı ve dünyaya bakış açınızı sorgulayabilirsiniz. 

YENGEÇ BURCU:
Jüpiter 8. evinizde Retro olacaktır. Kaynaklarla ilgili problemler, ödenmesi gereken krediler ve vergiler ilgili konular, aile içi kaynaklar da beklenmeyen azalmalar görülebilir. Değişim ve dönüşümü temsil eden bu ev fiziksel değişimin yanı sıra ruhsal değişimi de ifade etmektedir. Jüpiter Retrosunda sağlığınıza dikkat etmeyi unutmayınız.

ASLAN BURCU:
Jüpiter 7. evinizde Retro olacaktır. ikili ilişkilerde sıkıntı yaşayabilirsiniz. Rakipler diğer bir değimle açık düşmanlar bu süreçte sıkıntı yaratabilir. Ortaklık ve evlilik gibi ikili ilişkilerde sorunlar oluşabilir. Jüpiter Retrosu devam ederken kariyer ile ilgili anlaşma ve sözleşme yapmayın derim. Jüpiter yardımı kesileceği için çok iyi bir anlaşma yapma şansınız varken şartları size uygun olmayan bir anlaşma yapmak zorunda kalabilirsiniz.

BAŞAK BURCU:
Jüpiter 6. evinizde Retro olacaktır. Günlük iş rutininiz artabilir. Daha çok emek sarf etmek zorunda kalabilirsiniz. Fiziksel sağlığınıza dikkat etmeniz gereken bir süreç. Jüpiter ve Venüs Retrosu sizi günlük yaptığınız işlerde sıkıntılar yaşatacak emeklerinizin karşılığını yeterince alamayabilirsiniz. Bu süreçte başta sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Kendinizi fazla yormamalısınız.

TERAZİ BURCU:
Jüpiter 5. evinizde Retro olacaktır. Eğlence, hobilerle ilgili kısıtlanmalar ve problemler yaşayabilirsiniz. Borsa da sıkıntılı bir dönem ve maddi kayıplar yaşanabilir. Çocuk sahibi olan Terazilerin çocuklarıyla ilgili problemlerin olabileceği bu süreçte daha dikkatli olmaları gerekir. Özellikle karantinadan dolayı dışarı çıkamayan çocuklarla daha yakından ilgilenmeli, onlarla zaman geçirmelisiniz.

AKREP BURCU:
Jüpiter 4. evinizde Retro olacaktır. Aile konuları gündemde olacaktır. Ailenizde almanız gereken sorumlulukları almanız gerektiğinizi Jüpiter vurgular. Yaşadığınız evle alakalı bir sorun varsa bu ortaya çıkabilir. Bu süreçte aile bireylerinizle ilişkileriniz de daha sakin olmalısınız. Sorumluluklarınızın farkına varmalısınız. 

YAY BURCU:
Jüpiter 3. evinizde Retro olacaktır. Yakın çevreniz, akrabalar, kardeşler ya da komşularınız ile ilgili sorunlar oluşabilir. İlişkilerinizi tekrar gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Fakat bu süreçte yanlış kararlar alabilirsiniz. Yakın mesafelere yapacağınız seyahatleri yine ertelemelisiniz. Ticaret ve alışveriş konularında dikkatli olmalısınız. Alacağınız ürünü pahalı veya problemli bir ürün alabilirsiniz. Ticaretle uğraşıyorsunuz yine mal alımlarında sorunlar yaşayabilirsiniz.

OĞLAK BURCU:
Jüpiter 2. evinizde Retro olacaktır. Maddi kazanımlar gündeminizde olacaktır. Maaşınız zamanında yatmayabilir. Bir gecikme yaşanabilir. Ya da beklentinizin altında bir gelir elde edebilirsiniz. Kaynaklarınızı artırmak istiyorsanız bu süreçte bir atılım, yeni bir projeye başlamak gibi düşüncelerden uzak durunuz. 

KOVA BURCU:
Jüpiter 1. evinizde Retro olacaktır. Dış görünüşünüz de değişiklik yapmak istiyorsanız uzak durunuz. Hem Venüs hem Jüpiter Retrosunun bir arada olması özellikle sizin 1. evinizden geçmesi Fiziksel yapınız ve dış görünüşle alakalı estetik, saç boyama gibi konulardan uzak durmanız gerektiğini söyleyebilirim. Bu süreçte bedeninize zarar vermeyecek basit sporlarla beraber sağlıklı beslenmeyi hayatınıza dahil etmeyi unutmayın.

BALIK BURCU:
Jüpiter 12. evinizde Retro olacaktır. Geçmişten getirdiğiniz kuruntular ve takıntıları artık bırakmanız gerekmektedir. Ruhunuzu güçlendirmelisiniz. Bu süreçte yaşayabileceğiniz bilinçaltı sıkıntılara karşı daha dikkatli olmalısınız. Meditasyon çalışmaları yapabilir. Dua edebilirsiniz. Maneviyatınızı güçlendirmek için çalışmalar yapabilirsiniz.

9 Mayıs 2020 Cumartesi

İkizler Burcunda Venüs Retrosu

Güneş ve Ay dışındaki gezegenler yörüngelerinde daima ileri doğru hareket etmelerine rağmen Dünya ya yaklaştıkları an; Dünyadan bakıldığında optik bir yanılgı nedeniyle bazı zamanlarda duruyor ve geri gidiyor gibi görünürler. Biz bu hareketi Retro olarak adlandırıyoruz. 
Venüs de bu ay içerisinde Retro olacak.Venüs'ün ayrıca Retro hareketi dışında; Venüs tutulması ve Venüs Döngüsü dediğimiz hareketleri de vardır. 
Bir Venüs döngüsü 8 yıl sürmektedir. Peki nedir bu 8 yıllık döngü? Venüs'le Güneş'in gökyüzünde her 8 yılda bir aynı burçta kavuşum yapmasıdır. Venüs 6 Haziran 2012 tarihinde başlamış olduğu göksel hareketini tamamlayacak ve yeni bir döngüye başlayacak. Venüs'ün bu hareketi gökyüzünde bir pentagram şeklini oluşturur. 
Venüs; beş duyuyla, tensellikle, maddesel dünya, zevk almakla ve hazla ilgilidir. Güzellik, sevgi ve sevgiyi gösteriş biçimimiz gibi temaları da vardır. Venüs geri hareketindeyken ilişkilerde kıskançlık ve problemler yaşanabilir. Hoşgörü, karşılıklı saygı ve sevgi de sorunlar yaşanabilir. Venüs, Boğa burcunun yöneticisidir. Venüs aynı zamanda alışveriş, kıtlık ve maddi problemleri de sembolize eder. 
12 Mayıs 2020 durağan pozisyonuna geçecek olan Venüs, 14 Mayıs 2020 itibariyle kişisel gezegenlerimizden biri olan Venüs İkizler burcunda Retro yapacaktır. 
Venüs geri giderken; çekingenlik ve sosyal gerilemeye, karşı cinsin yanında kendini kötü hissetmeye, kendi değeri hakkında kuşku duymaya, güvensizliklere neden olabilir. Venüs Retrosunda maddi kaynakların yönetimi önemlidir. Aşırı ve dürtüsel harcamalardan uzak durmak gerekir. Estetikle alakalı operasyonlar yapılmamalıdır. Saç boyama gibi işlemler Venüs Retrolarında yapıldığında saçınız zarar görebilir, renk istediğiniz gibi olmayabilir. Venüs Retrolarında yeni bir ilişkiye başlanılmaz. İkizler burcunda Venüs Retrosunda sosyal ağlarda tanışacağınız insanlara karşı dikkatli olmalısınız böyle ortamlar da başlayacak ikili ilişkilerden uzak durmalısınız.
Venüs Retrosu 14 Mayıs 2020 tarihinde başlayıp, 26 Haziran 2020 tarihinde sona erecektir. Venüs Retrosunda Jüpiter de Retro olacak. 15 Mayıs 2020 tarihinde Jüpiter Retrosunun başlaması Venüs'ün Jüpiter'den destek alamayacağını gösteriyor. 21 Mayıs 2020 tarihinde Venüs Rx - Neptün 90° lik sert bir acı oluşacak. Hayal kırıklıkları görülebilir. 19 Haziran 2020 tarihinde Merkür'ün Retro olması ikili ilişkilerde ve finansal konularda anlaşmazlıklara neden olabilir. 24 Haziran 2020 tarihinde Neptün Retro hareketine başlayacak. Tüm bu Retroların gölgesinde yaşayacağımız Venüs Retrosunda temkinli olmalı dürtüsel davranmaktan kaçınmalıyız.

6 Mayıs 2020 Çarşamba

Akrep Dolunayı

7 Mayıs 2020 saat 13:45 de 17°20' Akrep burcunda dolunay meydana gelecektir. Anın yükselen burcu Başak burcu olacaktır. Dolunay anında Ay Merkür karşıtlığı gökyüzüne hakim olacaktır. Dolunay enerjisinin hakim olduğu bu süreçte duygularınızı ifade etmekte zorlanabilirsiniz. Bu süreç içerisinde kendi iç dünyanıza bir yolculuk yapabilir gizlide kalmış duygu ve düşüncelerinizi sonlandırabilir kendinizi dönüştürebilirsiniz. Dolunay tamamlanma enerjisi içerir bu yüzden yeni bir işe başlanılmaz. Yeni başlangıçlar yapmayın. Özellikle Kova, Boğa, Aslan ve Akrep burçlarında gezegenleri olanlar dikkatli olmalıdır. Kişisel haritalarınızda Akrep burcu hangi evde ise o evin konuları gündeme gelecektir.