28 Şubat 2021 Pazar

Günlük Burç Yorumları 1 Mart 2021

 


Mart ayına merhaba dediğimiz bugün, güne Ay Terazi burcunda başlıyoruz. Ay'ın Terazi burcunda olduğu günlerde; uyum, ahenk, denge ,duygusal tatmin, sevgi, huzur ihtiyaçlarımızın ön planda olduğu, estetik, zarafet, güzellik kaygılarımızın arttığı, kararsız bir ruh hali içinde olabilirsiniz. 

Gün içerisinde işinize yeterince konsantre olamayabilirsiniz. Gün içerisinde sosyal olabileceğiniz gruplarla bir araya gelebilirsiniz. Öğle saatlerinden itibaren ikili ilişkilerin getirdiği sorumluluklar artarken, bir sözleşme yapmak isteyenler için uygun zaman dilimidir. Eğitim konuları ile ilgili karar verebileceğiniz bir gün. Kendinize yatırım yapmak isteyebilir ve online eğitimlere katılma kararı alabilirsiniz. 

Burçlara göre ;

KOÇ BURCU

İkili ilişkiler gündeminizde olacağı bir gün içerisinde olacaksınız. Sosyal çevrenizdeki insanlara bugün daha dikkatli olmanız gerekir. Beklemediğiniz sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Gizli bir düşmanınız varsa bunu öğrenebilirsiniz. Gün içerisinde maddi kaynaklarınızda ani kazanç ya da kayıplar görülebilir. 

BOĞA BURCU

Çalışma alanınızı düzenlemek isteyebilirsiniz. Çalışmalarınızda iş yükünüz gün genelinde fazla olabilir. Sağlığınıza dikkat ediniz. Kendinizi fazla yormayınız. Sosyal çevrenizden arkadaşlarınızla bir araya gelmek isteyebilirsiniz. Çalışmalarınızla ilgili çevrenizden fikir alabilirsiniz.

İKİZLER BURCU

Çocuğu olanlar çocuklarıyla yakından ilgilenmek isteyebilir. Eğitim konuları gündeme gelebilir. Bu konuyla ilgili alacağınız olumlu haberler sizi mutlu edecektir. Kariyerinizle ilgili yeni gelişmeler görülebilir. 

YENGEÇ BURCU

Aile içi konuların gündem de olacağı bir gün olacak. Ailenizle, evinizle yakından ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Beklediğiniz bir para elinize geçebilir. Partnerinizden maddi ve manevi destek bulacağınız bir gün olacak. Şehirler arası seyahatler gündeminize gelebilir.

ASLAN BURCU

Kardeşleriniz, yakın akrabalarınızla daha yakın olmak isteyebilirsiniz. İkili ilişkilerde ön planda olacağınız. Sahnede parlayacağınız bir gün olacaktır. Kişisel gelişim konuları ile ilgili maddi harcamalarda bulunabilirsiniz. 

BAŞAK BURCU

Maddi kaynaklarınızın yönetimi, bütçe planlaması gibi konular gündeminize gelebilir. Yapacağınız işlerde verim alacağınız güzel bir gün olacaktır. İkili ilişkilerde ani sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Ani başlayacak bir aşk kapınızı çalabilir. Beklenmedik bir seyahat gündeminize gelebilir. 

TERAZİ BURCU

Bugün kendinize zaman ayırmak, kendinizle ilgilenmek isteyebilirsiniz. Çocuğu olanlar çocuklarının güzel haberlerini alabilirler. İşinizle alakalı beklenmedik yeni bir iş alabilirsiniz. Maddi olarak kaynaklarınızda hareketlenmeler olacaktır. 

AKREP BURCU

Kendi iç dünyanızdaki uyumunuzu hayatınıza yansıtma şansını yakalayabilirsiniz. Aile bireylerinizden sevindirici güzel haberler alabilirsiniz. İkili ilişkileriniz de ani çıkacak olaylara karşı fazla tepki göstermemeye çalışın. Aşk hayatınızda sürprizler sizi bekliyor.

YAY BURCU

Sosyal çevrenizle keyifler zamanlar geçireceğiniz bir gündesiniz. Kardeşlerinizden, yakın akrabalarınızdan güzel haberler alabilirsiniz. Aile içi maddi ve manevi ani gelişmeler yaşanabilir. Sağlık problemlerine dikkat etmelisiniz. Fazladan iş yükü karşınıza çıkabilir. 

OĞLAK BURCU

İşinizle alakalı tüm sorumlulukları alıp görevlerinizi bir uyum içerisinde tamamlayacaksınız. Maddi kaynaklarınızı artırmak için gün içerisinde fırsatlar çıkacak bunu değerlendirmenizi tavsiye ederim. Bekar oğlaklar için aşk kapıyı çalabilir. 

KOVA BURCU

Gün içerisinde yeni konulara merak duyabilirsiniz. Online eğitimlere katılmak isteyebilirsiniz. Eğitimle ve bilgi ile ilgili konular gün boyunca aktif olacaktır. Kendinizi rahatlıkla ifade edebileceğiniz bir gün olacak. Maddi kaynaklarınızı artırmak için yaptığınız çalışmalardan beklenmedik sonuçlar alabilirsiniz. 

BALIK BURCU

Gün içerisinde vergi, borç gibi konular gündeminize gelebilir. Maddi kaynaklarınızı planlamak isteyebilirsiniz. Gün içerisinde enerjinizi artırmak için meditasyon yapabilirsiniz. Ruhsal farkındalığınızı artıracak faaliyetlere katılabilirsiniz. 

27 Şubat 2021 Cumartesi

BAŞAK BURCUNDA DOLUNAY


 27 Şubat 2021 tarihinde saat 11:17 itibariyle 8°57' Başak burcunda Thuban ve Alioth sabit yıldızları etkisi altında dolunay gerçekleşecektir. Anın yükselen burcu İkizler burcu olacaktır. 

Dolunay dan en çok etki alacak burçlar Başak, Balık, İkizler ve Yay burçları ve burçların ilk 15° gezegen etkileşimi olanlar yoğun etkiler alacaktır. 
Hava elementinin yoğun olarak hissedileceği bir dolunay olacaktır. Hem dolunayın hem de yükselen burcun yöneticisi Merkür gezegeninin temsil ettiği her türlü iletişim konuları, eğitim, ticaret ve seyahat, yakın akraba ilişkileri ile ilgili konular gündeme gelecektir. Merkür'ün Kova burcunda olması Kova burcu ile ilgili temalar görülebilir. Hak ve özgürlük ile ilgili konular gündeme gelebilir. 
Dolunay Thuban sabit yıldızının etkisiyle Altın, gümüş piyasalarında spekülasyonlar görülebilir. Kısa vade de artışlar ve arkasından tekrar düşüşler görülebilir.  Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamalar gündeme gelebilir. Ayrıca dolunay anında Alioth sabit yıldızının da etkisi görülecektir. Hamileliklerde problemler ve düşük riskleri görülebilir. Aynı zaman da bu yıldız duygusal problemlere de sebebiyet verebilir. Aşk intiharları gündeme gelebilir. Maddi yatırımlar yapmak bu süreçte uygun olmayacaktır. Yanlış kararlar alınmasına sebebiyet verebilir. Dolunay'ın enerjisi Zosma sabit yıldızından da etki almaktadır. Bu yıldızın etkisi sonucunda iç dünyanızdaki korkularınız gündeme gelebilir. Bu korkuların yanıltıcı olduğunu ve gerçeklik payının olmadığı konusunda bilinçli olmakta yarar var. Bu dolunay depresif ruh hali verebilir. Bunların geçici olduğunu ve fazla takıntı yapmamaya dikkat ediniz. 
Sağlık yönünden karaciğer ile ilgili şişkinlik hissi, karın ağrıları, bacak kaslarında ağrılar görülebilir. 

BURÇLARA GÖRE DOLUNAYIN ETKİLERİ

KOÇ BURCU
Dolunay sizlerin 6. evinizde gerçekleşecektir. Günlük çalışmalarınızı tamamladığınız bir süreç yaşayacaksınız. Evcil hayvanları olanlar küçük dostlarının sağlık problemleri ile ilgilenmek zorunda kalabilir. Hizmet aldığınız insanlar ya da konular varsa bunlarla ilgili sıkıntılar yaşayabilirsiniz. 

BOĞA BURCU
Dolunay sizin 5. evinizde gerçekleşecektir. Aşk ilişkilerinde sıkıntılar yaşanabilir. Yatırım yapmak isteyenler bu süreçte spekülasyonların gündem de olduğunu unutmamak gerekir. Çocuğu olanlar bu süreçte eğitimle alakalı konular gündeme gelecektir. Bununla ilgili kararlar almak zorunda kalabilirsiniz. 

İKİZLER BURCU
Dolunay sizin 4. evinizde gerçekleşecektir. Aile içi iletişim konuları ve kararlar söz konusu olacaktır. Bu süreci evinizin arınması için atılması gereken eşyaların evden çıkartılması ile ilgili kullanabilirsiniz. Ayrıca ev ve aile içi konular da daha önce başlatılan çalışmalar sonuçlanabilir. 

YENGEÇ BURCU
Dolunay sizin 3. evinizde gerçekleşecektir. Yakın çevre ve kardeşlerle alakalı sorunlarla ilgilenebilirsiniz. Eğitim konuları ile ilgili karar almak, alınan bir eğitim varsa bunun bitirilmesi görülebilir. İletişim konuları daha ön plana çıkabilir. Bu süreçte kırıcı olmamakta yarar var. 

ASLAN BURCU
Dolunay sizin 2. evinizde gerçekleşecektir. Maddi kaynaklarla alakalı konularda değişimler görülebilir. Bu süreçte kendinizi değerli hissetme konusunda zaman zaman sıkıntılara düşebilirsiniz. Bazılarınızın maddi kaynakları artarken bazılarınızın ise vergi ödemesi gündeme gelebilir. 

BAŞAK BURCU
Dolunay sizin 1. evinizde gerçekleşecektir. Ben sen ilişkilerinde problemler sıkıntılar oluşabilir. İkili ilişkilerinizde problemler yaşayabilirsiniz. Bu süreçte korkularınız ve takıntılarınız artabilir. Bunların geçici olduğunu unutmayınız. 

TERAZİ BURCU
Dolunay sizin 12. evinizde gerçekleşecektir. Ruhsal olarak zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Çalışmak istemeyebilirsiniz. İşlerinizi erteleyebilirsiniz. Bu süreçte kişisel gelişimi ilgilendiren eğitim konularına yönelebilirsiniz.

AKREP BURCU
Dolunay sizin 11. evinizde gerçekleşecektir. Sosyal çevrenizde görüştüğünüz insanları içinizde tartabilirsiniz. Bazılarını hayatınızdan tamamen çıkartabilirsiniz. Bulunduğunuz çevreyi değiştirmek isteyebilirsiniz. Dostlarla ve arkadaşlarla problemler yaşayabilirsiniz. 

YAY BURCU
Dolunay sizin 10. evinizde gerçekleşecektir. Kariyer alanınızda ve çalışma ortamınızda ikili ilişkilerde problemler yaşayabilirsiniz. Patronlarınızla fikirleriniz uyuşmaya bilir. Üstünde çalıştığınız işinizle ilgili daha titiz davranarak çalışmalar yapmak zorunda kalabileceğiniz bir süreç olabilir. 

OĞLAK BURCU
Dolunay sizin 9. evinizde gerçekleşecektir. Eğitim konuları gündeminize gelebilir. Bununla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz. Yine bu süreçte Hukuksal bir dava sürecinde olanların davaları sonuçlanabilir. Fakat istedikleri sonucu alamayabilirler. Yurtdışı seyahatleri gündeminde olacaklar pürüzler çıkabilir. 

KOVA BURCU
Dolunay sizin 8. evinizde gerçekleşecektir. Hayatınızda bırakmanız gereken ne varsa bu süreçte sizi zorlasa da artık bazı alışkanlıklarda vazgeçip dönüşmek için bir adım atmalısınız. Kronik rahatsızlıkları olanlar bu süreçte sıkıntı yaşayabilir. Takıntılar gelişebilir bunların geçici olduğunu unutmayınız. Vergi ödemeleri karşınıza çıkabilir.

BALIK BURCU
Dolunay sizin 7. evinizde gerçekleşecektir. Ortaklarınız, partnerinizle alakalı problemlerle karşılaşabilirsiniz. Ortak yaptığınız bir iş varsa bu ortaklığı bitirmek isteyebilirsiniz. Eşinizle iletişim problemleriniz varsa bu daha çok sıkıntı verebilir. Sorunları konuşarak aşabileceğinizi unutmayınız. 



14 Şubat 2021 Pazar

Sevgililer Günü Tarihçesi ve Astrolojik bağlantısı




Şubat ayı ortasının aşk ile ilişkisi antik çağlara dayanmaktadır. Antik Yunan takvimlerinde, Ocak ayı ortası ile Şubat ayı ortasının arasında kalan zaman Gamelyon ayı olarak adlandırılmıştı ve Zeus ile Hera'nın kutsal evliliğine adanmıştı. Hera'nın Roma Mitolojisindeki adı Juno dur.

Eski Roma'da 14 Şubat günü bütün Roma halkı için önemli bir gündü. Çünkü bu günde Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno'ya duyulan saygıdan ötürü tatil yapılırdı. Juno Roma halkı tarafından kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da bilinirdi.

Bu günü takip eden 15 Şubat gününde ise Lupercalia Bayramı başlıyordu. Bu bayram halkın genç nüfusu için büyük önem taşıyordu çünkü yaşantıları kesin kurallar ile sınırlandırılmış ve birliktelik yaşama şansı olmayan gençler sadece bu bayram süresince bile olsa birbirlerinin partneri oluyorlardı. Hangi genç kadının hangi genç erkek ile bir çift oluşturacağı eski bir Pagan geleneği olan Lupercalia Bayramı'nın arife günü yapılan bir çekiliş ile belli oluyordu.

Romalı genç kızlar, isimlerini küçük kağıt parçalarının üzerine yazıp bir kavanoza koyuyorlar, genç Romalı erkekler ise kavanozdan bu kağıtları çekerek üzerinde hangi kızın ismi yazıyorsa o kızla bayram eğlenceleri boyunca beraber oluyorlardı.

Lupercalia Bayramının kutlandığı bu tarihlerde genç insanlar arasında başlayan ilişkiler; devam etmesi durumunda Haziran ayında olgunlaşır, Eylül-Ekim ayında aile bağı ile taçlandırılırdı. Bu ilişkilerin yaz aylarına kadar olan süreçte olumlu gelişmemesi durumunda genç insanlar, bir sonraki Lupercalia Bayramına kadar normal hayatlarına geri dönerler ve yeni tanışmaları beklerlerdi.

Antik Roma'da 15 Şubat, bereket tanrısı Lupercus'un onuruna, Lupercalia günü olarak kutlanmaktaydı. Bu günde, Lupercus'un din adamları tanrıya keçi kurban ederlerdi. Daha sonra kafalarının üstüne koydukları bir parça keçi derisi ile Lupercus'u simgeleyerek, Roma sokaklarında koşturup, karşılaştıkları herkese dokunurlardı. Genç kızlar gönüllü olarak ileri atılır ve bereket tanrısının dokunuşundan paylarını almaya çabalarlardı. İnanışa göre bu dokunuş sayesinde doğurganlıkları kolaylaşacaktı.

Juno doğum haritalarımızda karşımıza çıkacak eşleri temsil eder. Kavuşumları ve bulunduğu burç bunun nasıl olacağını gösterir. Kadersel eştir. Juno Doğum Haritasında, evlilik, gençlik ve doğum ile alakalı bir yapıdır. Ve Juno ile başlayan ilişkiler çocuk ile ödüllendirilir. Aile kurma ve aile birliği ile alakalıdır. Juno Doğum Haritasında hangi eve, hangi burca yerleştiyse evlilik ile ilgili konuların nasıl gelişeceğini gösterir. 


10 Şubat 2021 Çarşamba

KOVA BURCUNDA YENİ AY

 

11 Şubat 2021 saat 22:05 de 23°16' Kova burcunda yeni ay gerçekleşecektir. Anın yükseleni Terazi Burcu olacaktır. Yeniay'dan en çok etkilenen burçlar Kova, Aslan, Terazi, Koç burçları daha çok eklenecektir. 

Yeniay esnasında gökyüzünde Jüpiter Venüs kavuşum halinde olacaktır. Uranüs ve Mars gezegenlerinin Kova burcunda bulunan gezegenlere yapmış oldukları kare açı da gökyüzüne hakim olacaktır. 

Yeni ay yeni başlangıçların enerjisini açığa çıkartır. Bu nedenle yeni ay öncesinde saat 17:30 da Jüpiter ve Venüs kavuşum halinde olacaktır. Bu güzel an kimine aşk, kimine para, kimine sağlık gibi mucizevi güzel olaylar getirir. Hayatınızda ne istiyorsanız 20- 30 dakika gerçekleşmiş gibi imgeleyiniz. İnançlarınız doğrultusunda dilekler dileyebilir dua edebilirsiniz. Yeni ay öncesi yaşanacak bu kavuşum yeni ay anında da gökyüzünde enerjisini yansıtmaya devam edecektir. 

Yeniay anında Mars gezegeninin yapmış olduğu sert açılar Merkür'ün Retro da olduğu şu günlerde ani öfke ve sinirli bir tavırda olmaya ve kırıcı tepkiler vermeye sebebiyet verebilir. Daha sakin ve kırıcı olmaktan kaçınmak gerekmektedir. 

Sağlık yönünde baktığımız da ise virüsün farklı mutasyonları çıkabilir. Buna bağlı olarak hasta sayısı yükselebilir. Bu süreçte sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulmalıdır. Ayrıca ayaklar bölgesinde ağrı gibi sıkıntılar görülebilir. 

Uranüs ve Satürn arasındaki sert açı hava şartlarında ani değişimleri göstermektedir. Aynı zaman da dünyanın farklı noktalarında şiddetli tabiat olaylarına, depremlere sebebiyet verebilir. 

Yeniay uluslar arası hukuk konuları gündeme getirebilir. Hava taşımacılığı ile ilgili yeni kararlar alınabilir. Akademik ve eğitim konularını ilgilendiren kararlar uygulamaya konulabilir. 

Burçlara göre yeni ayı incelediğimizde yeniay ve devam eden süreçte alınacak kararların başlangıcını Merkür Retrosu sonunda yani 22 Şubat sonrasına bırakmanızı tavsiye ederim. Buna göre burçlara baktığımızda;

KOÇ BURCU

Yeniay sizin 11. evinizde olacaktır. Yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Yeni bir sosyal çevre içerisine girebilirsiniz. Sosyal çevrenizden hayatınıza bir aşk gelebilir. 


BOĞA BURCU

Yeniay sizin 10. evinizde olacaktır. Yeni bir iş kurabilirsiniz ya da çalışmakta olduğunuz iş yerinizde yeni sorumluluklar verilebilir. Yeni görevler ve yeni işler yine bu süreçte karşınıza çıkacaktır. 


İKİZLER BURCU

Yeniay sizin 9. evinizde olacaktır. Yeni bir eğitim almaya karar verebilirsiniz ve ya yeni bir eğitim verebilirsiniz. Yurt dışında yaşayan yabancı insanlarla yeni ilişkiler kurabilirsiniz. 


YENGEÇ BURCU

Yeniay sizin 8. evinizde olacaktır. Yeni değişim ve dönüşümleri hayatınıza çekebilirsiniz. Ailenize yeni finansal kaynaklar girebilir. Sağlıklı yaşamak ile ilgili yeni kararlar alabilirsiniz.


ASLAN BURCU

Yeniay sizin 7. evinizde olacaktır. Yeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Var olan bir ilişkiyi resmiyete taşıyabilirsiniz. Yeni sözleşmelere imza atabilirsiniz. Yeni ortaklıklar kurabilirsiniz. 


BAŞAK BURCU

Yeniay sizin 6. evinizde olacaktır. Yeni hizmet alanları bulabilirsiniz. Yeni çalışma ortamınıza merhaba diyebilirsiniz. Yeni sorumluluklar ve yeni projeler yeniay ile birlikte hayatınıza girebilir. 


TERAZİ BURCU

Yeniay sizin 5. evinizde olacaktır. Bebek isteyenler bu haberi yeni ayın etkisi ile birlikte alabilir. Aşk isteyenler yeni bir aşk kapınızı çalabilir. Yeni bir sanatsal faaliyete başlayabilirsiniz. 

AKREP BURCU

Yeniay sizin 4. evinizde olacaktır. Evinizde bir tadilat yapabilirsiniz. Ev eşyası değiştirebilirsiniz. Yeni bir eve geçebilirsiniz. Yeni bir ev alabilirsiniz. İçinizden bazı Akrepler bu yeni ayla birlikte evlenebilir. 


YAY BURCU

Yeniay sizin 3. evinizde gerçekleşecektir. Yeni bir eğitim almaya karar verebilirsiniz. Yeni yerler görmek isteyebilir, seyahat planları yapabilirsiniz. Yeni eşyalar almak veya satmak isteyebilirsiniz. Yakın çevrenizdeki insanlarla ilişkilerinizi tazeleyebilirsiniz.


OĞLAK BURCU

Yeniay sizin 2. evinizde gerçekleşecektir. Yeni finansal kaynaklar bulabilirsiniz. Yeni kazançlar elde edebilirsiniz. Yeni bir ilişki başlayabilir. Yeni bir işe başlayabilirsiniz. 


KOVA BURCU

Yeniay sizin 1. evinizde gerçekleşecektir. Yeni bir dış görünüşe sahip olmak isteyebilirsiniz. Dış görünüşünüzde değişikliklere gidebilirsiniz. Sağlığınızla ilgilenebilir yeni bir hayata başlamak isteyebilirsiniz.


BALIK BURCU

Yeniay sizin 12. evinizde gerçekleşecektir. Hayatınızla ilgili konularda farkındalıklara varıp hayatınıza yeni bir yol çizerek sizi ruhsal olarak doygunluğa ulaştıracak bir hayat için başlangıçlar yapabilirsiniz. Meditasyon, Reiki, Astroloji gibi konularda çalışmalara başlayabilir eğitim alabilirsiniz.