30 Ekim 2020 Cuma

BOĞA BURCUNDA DOLUNAY

 


31 Ekim 2020 saat 17:49 da 08° 38' Boğa burcunda bir dolunay gerçekleşecektir. Uranüsyen bir dolunay olup Schedir ve Hamal sabit yıldızlarının etkisinde olacaktır. Yükselen burç Boğa burcu olacaktır. 25 Ekim ile 10 Kasım arasında etkisini hissettirecektir. Anın haritasında 12. evde gerçekleşecek olan dolunayın Uranüs etkisinde olduğunu unutmayalım. Uranüs; gökyüzünün deli dolu çılgın diye tabir ettiğimiz bir gezegendir. Sağı solu pek belli olmayan, etki ettiği yerde beklenmedik olaylara sebebiyet veren bir gezegendir. Uranüsün olduğu yerde şok edici, sürpriz ve ani gelişen olaylar meydana gelir. Boğa burcu ise rahatlık, konfor, lüks ve maddi konuları temsil eder. Uranüs'ün etkisi bu rahatlık, konfor gibi huzur veren ortamı bozacaktır. 

Hamal ve Schedir sabit yıldızlarının etkisini ise Uranüs ile birlikte incelediğimiz de zorlu bir döneme gireceğimizi işaret etmektedir. Maddi ve manevi olarak zorlanacağımızı göstermektedir. Maddi kaynakların ve alım gücünün azalmasını, havaların ani soğuması ve yer hareketleri gibi olaylara işaret etmektedir. 

12. ev gizli konular, gizli düşmanlar, gizli duygular gibi gizlenen her ne varsa açığa çıkartmaktadır. Hamal yıldızı zorbalığa da işaret etmektedir. Retro Merkür dolunaya karşıtlık yapmaktadır. İletişim şeklinize ve iletişimde bulunduğunuz kişilere çok dikkat etmeniz gereken bir süreç. Yanlış anlaşılmalar zorbalıklara sebebiyet verebilir. Sağlıkla ilgili problemlerde artma olacaktır. Şiron- Venüs karşıtlığı kiminizde ikili ilişkilerinde ciddi problemlere, kiminiz de ise maddi kaynaklarda dengelerin bozulacağını göstermektedir. 

Burçlara göre baktığımızda ise;

KOÇ BURCU: Dolunay sizin 2. evinizde gerçekleşecektir. Maddi kaynaklar da ani değişiklikler problemler oluşabilir. Vergi ödemeleri gibi giderler zorlayabilir. Ayrıca kredi konuları ile ilgili problemler çıkabilir. Ani kazançlar da gündeme gelebilir. 

BOĞA BURCU: Dolunay sizin 1. evinizde gerçekleşecektir. Ben sen ilişkilerine dikkat etmeniz gereken bir süreçtesiniz. Merkür Retrosunun da olduğu bu dolunay da ikili ilişkilerinizde konuşmalarınıza dikkat etmelisiniz. Kronik sağlık sorunlarınıza dikkat ediniz. Sağlık konusunda hassaslaşabilirsiniz. Fiziksel görünüşünüzde değişiklik yapabilirsiniz.

İKİZLER BURCU: Dolunay sizin 12. evinizde gerçekleşecektir. Gizli de kalmış konular ortaya çıkabilir. Sağlık konuları gündeminize gelebilir. Bağışıklık sisteminize dikkat ediniz. Evcil hayvanınız varsa sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Uyku problemleriniz olabilir. 

YENGEÇ BURCU: Dolunay sizin 11. evinizde gerçekleşecektir. Sosyal çevrenizdeki arkadaşlarınızla aranız açılabilir. İlişkilerinizde bir kopuş ve sonlanma olabilir. Farklı bir sosyal çevre içerisine girebilirsiniz. Uğraştığınız bir hobiniz var ise buna ara verebilirsiniz. 

ASLAN BURCU: Dolunay sizin 10. evinizde gerçekleşecektir. Kariyer ve iş konularıyla ilgili ani beklenmedik değişiklikler yaşayabilirsiniz. İş değişiklikleri, işten ayrılma gibi konular gündeme gelebilir. Kariyer alanında başlattığınız bir projeye son vermeniz gerekebilir. Görev değişimleri gibi konular gündeme gelebilir. 

BAŞAK BURCU: Dolunay sizin 9. evinizde gerçekleşecektir. Yurt dışı seyahatler, yurt dışı ticaretleri ile ilgili konular gündeme gelecektir. Kişisel doğum haritanızın almış olduğu etkiye göre süren bir hukuksal davanız varsa beklenmedik bir sonuç alınabilir.

TERAZİ BURCU: Dolunay sizin 8. evinizde gerçekleşecektir. Krediler, vergiler, kaynaklarda azalma gibi konular gündeme gelebilir. Ani kayıplar yaşanabilir. Sağlık konularına dikkat etmelisiniz. Sağlığınıza özen göstermelisiniz.

AKREP BURCU: Dolunay sizin 7. evinizde gerçekleşecektir. İkili ilişkiler, anlaşmalar, ortak yapılan işlerde beklenmedik sonuçlar olabilir. Sizden gizlenmiş konular ortaya çıkabilir. Bitişler yaşayabilirsiniz. 

YAY BURCU: Dolunay sizin 6. evinizde gerçekleşecektir. Sağlık konuları gündeme gelebilir. Sağlığınıza dikkat ediniz. Evcil hayvanlarınızın sağlıkları da bu dolunay ile birlikte gündeme gelebilir. Günlük işlerinizde beklenmedik konular gündeme gelebilir. Tansiyon gibi konulara dikkat etmeniz gerekmektedir. 

OĞLAK BURCU: Dolunay sizin 5. evinizde gerçekleşecektir. Uğraştığınız bir hobinizi tamamlayabilirsiniz. Çocuklarla ilgili gelişmeler gündemde olabilir. Yatırımlarla ilgili gelişmeler olabilir. Aşk hayatınızla ilgili konularda ani gelişmeler olabilir. 

KOVA BURCU: Dolunay sizin 4. evinizde gerçekleşecektir. Aile, yuva konuları gündeme gelecektir. Ani bir yer değişimi gündeme gelebilir. Yeni bir taşınma gibi konular gündeme gelebilir. Aile içi ilişkiler gündeme gelebilir. Aile büyüklerinin sağlıkları ile yakından ilgilenmeniz gerekebilir. Güvenlik konularına dikkat etmeniz gerekebilir. 

BALIK BURCU: Dolunay sizin 3. evinizde gerçekleşecektir. Ani kısa seyahatler gündeminize gelebilir. Yeni eğitimler gündeme gelebilir. Kardeş ve komşulardan gelen beklenmedik haberler alınabilir. 



16 Ekim 2020 Cuma

Terazi burcunda Yeni ay

 

16 Ekim 2020 saat 22:30 itibariyle 23°53' Terazi burcunda Yeni ay gerçekleşecektir. Anın yükseleni yengeç burcu olacaktır. Spica kavuşumlu bu yeni ay Satürn, Plüto ve Jüpiter den kare açı alması, Retro Mars karşıtlığının bu kare açılara eşlik etmesi nedeniyle Spica sabit yıldızının etkisini göremeyeceğimiz gibi, bu yeni ay açıları gereği sert bir yeni ay olacaktır. 

Uranüs ve Retro Merkür karşıtlıkları ile Neptün ve Venüs karşıtlığı da gökyüzünde yerini almış durumda. Retro Mars'ın hem Jüpiter ve hem de Plüto arasında yapmış olduğu kare açı da gökyüzünde yerini almış. 

★Aile içi ilişkilerin imtihanları ve sevginin sınanması yine bu yeni ay ile birlikte hissedilebilecek enerjilerdir. Tartışmalar, kavga, şiddet gibi olaylar görülebilir. Boşanmalar gündeme gelebilir. Bitmesi gereken ilişkiler biter. 

★Hukuksal konularda maddi kayıplar, uluslararası ticaretler de sıkıntılar, Eğitim konularında problemler gündeme gelebilir. 

★Maddi konular ve yatırımlarla ilgili net karar veremez ve önünüzü göremeyebilirsiniz. Yatırım kararları alırken yanılabilirsiniz. 

★Çalışma alanında patronlarınızla olan ilişkilerde problemler yaşayabilirsiniz. Tartışmalardan ve gergin ortamlardan uzak durunuz. 

★Sanatçılarla ilgili üzücü haberleri sosyal medyadan duyabiliriz.

13 Ekim 2020 Salı

MERKÜR RETROSU VE ETKİLERİ


 13 Ekim 2020 tarihinde saat gece 04:04 de Merkür durağan durumuna geçecek. 15 Ekim 2020 saat 04:05 itibariyle Merkür Retro hareketine başlayacak. Akrep burcunda Retro konumunda olacak Merkür anın haritasında 3. evde retro hareketine başlayacak. 4 Kasım 2020 saat 20:49 da retro hareketinden çıkmış olacak. Merkür retroya geçtiği anda bulunduğu pozisyon gereği Alphecca ve Acrux sabit yıldızları ile kavuşumda olacak. 

İletişimde problemler, algılama güçlüğü, seyahatler de problemler, ulaşımda problemler görülebilir. Bu süreçte takıntılı düşünceler gelişebilir. Gizli de kalmış içinizde sakladığınız kin, öfke ve intikam duyguları ortaya çıkabilir. Merkür Retroda iken doğru kararlar almakta zorlanılabilir. Yanlış kararlar alınabilir. Mars Retrosunun devam ettiği bu süreçte Merkür'ün Retro olması; özellikle geçmişten kalan husumet gibi olayların tekrar alevlenmesine sebebiyet verebilir. Gizlenmiş konular gün yüzüne çıkabilir. Taciz ve tecavüz olayları yine bu süreçte gündeme gelebilir. 

Merkür Retrosu süresince maddi kaynakların kullanımı ve bütçe planlamasında zorlanmalar görülebilir. Kredi ve vergi gibi yükümlülükler fazlalaşabilir ve bütçenizi planlarken hesapta olmayan harcamalar olabilir. 

Merkür Retroda iken gökyüzünde meydana gelecek açıları incelediğimizde; ilk açı 18 Ekim 2020 tarihinde saat 17:48 itibariyle Venüs ve Neptün arasında yaşanacak karşıtlık açısı hizmet sektöründe yaşanabilecek problemleri ve sağlıkla ilgili konular da yanlış anlaşılmalar sonucu istenmeyen sonuçlar görülebilir.

19 Ekim 2020 tarihinde saat 14:01 gibi Retro Mars ve Jüpiter arasında 90°lik sert bir açı gerçekleşecektir. Yönetici pozisyonda olan kişilerin ve çalışanların sağlıklarına dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen bir açı gökyüzünde olacaktır. Anlaşmazlıklar ve ikili ilişkilerde iletişim problemleri yüzünden çatışma, öfke patlaması görülebilir. Ayrıca gökyüzünde meydana gelecek Venüs ve Mars ile 150 ° ani açı sebebiyle çıkabilecek kavgalarda yaralanmalar görülebilir. 

20 Ekim 2020 tarihinde saat 4:10 başlayacak olan Retro Merkür ve Uranüs arasındaki karşıtlık açısı gün boyu etkisini gösterecek olup; sen ben ilişkilerini ve kişisel özgürlüğünüzü sorgulayabileceğiniz bir zaman olacaktır. Bu zaman diliminde partneriniz veya eşinizle tartışmalardan uzak durunuz.

23 Ekim 2020 tarihinde Retro Merkür ve Chiron arasında saat 00:48 itibariyle gerçekleşecek olan 150° açı özellikle ilişkilerde ani gerçekleşecek olan tartışma ve kavgaların büyüyüp istenmeyen sonuçlara sebep olabileceğini göstermektedir.

Merkür Retrosu sürecinde ikili ilişkilerde iletişim problemlerine dikkat edilmelidir. Sosyal mesafe kurallarına kesinlikle uyulmalıdır. Merkür Retrosu sürecinde Mars Retrosunun da devam ettiğini ve gökyüzünde gerçekleşecek açıları da dikkate alırsak ateşli hastalıklar da artma görülebilir. Dikkatli ve temkinli olmayı unutmayınız.