8 Ocak 2022 Cumartesi

Neptün

 

Yönettiği Burç : Balık
Zarar Gördüğü Burç : Başak
Güçlü Olduğu Burç : Yengeç
Düşük Olduğu Burç : Oğlak
Zodyak'ın çevresini 165 yılda dolaşır.
Her burçta ortalama 14 yıl kalır.
Arketipi: Mistik, hayalperest, vizyon sahibi, kurban, inançları uğruna şehit olan .
Anahtar Sözcükler: Duyarlılık, spiritüellik, ilüzyon, müzik, hayal gücü, idealizm , rüyalar, aldatma/aldanma, fedakarlık (feda etme, kurban olma), uyuşturucular, alkol , belirsizlik, karışıklık.
Prensibi: Aşkın özgürlük; birleşme; ego-benlikten kurtulmak. Mantığı devre dışı bırakarak sezgisel davranmayı öğrenmek. Dar kalıplar içinde insanın sadece kendisi ile ilgili olanı bırakıp kendisini kapsayan bütünü ve enginliği sezmeye başlaması.
Fiziksel Bağlantıları: Beyin epifızi.
Temsil Ettiği Dürtü: Kendi sınırlarından ve maddi dünyanın sınırlarından kaçma dürtüsü.
Temsil Ettiği İhtiyaç: Yaşamla "bir"liği deneyimleme, bütünle tamamen kaynaşma ihtiyacı.
Olumlu İfadesi: Bütüne uyum; deneyimin ruhsal boyutunun farkındalığı ; tamamen saran şefkat; bir ideali yaşamak. Yaratıcılık, belirsizlik, idealizm, incelik, zerafet, hassaslık, insancıllık, artistik duyarlılık, özveri, kendini adamak, sezmek.
Olumsuz İfadesi: Kendine zararlı kaçışlar; en derin ihtiyaçlarından ve sorumluluktan kaçış; dürtülerle yüzleşmeyi ve kendini bir şeye adamayı reddetmek. Aşırı hassasiyet,
alınganlık, yan çizme, kendini ve başkalarını aldatmak, kolay aldanmak, dalgınlık, dikkatsizlik, düşüncesizlik, bulanıklık, kaçamak davranmak, ordan oraya sürüklenmek, uygulanabilir olmamak, unutkanlık, nedensiz korkular, endişeler, isteri, kuruntular. Gerilimli etkilerde hayal kırıklıklarını temsil eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder